Beer Elektra Dienstverlening Beer BHV Training Beer BHV Training Beer Brandweer Training

 

Kookgroep Installatie

vlammen

Gaat u elektrisch koken, zoals keramisch of inductie? En bedraagt het vermogen van de kookplaat tussen 3681 – 7360 watt? Dan dient u uw groepenkast uit te laten breiden met een aparte kookgroep. Hiermee voorkomt u toekomstige stroomstoring.

Perilex aansluiting

Goedkoop in vergelijking met andere

Snel uitgevoerd

Wij geven u advies op maatHet aanschaffen van een keramische of inductiekookplaat


In de hedendaagse tijd merken we een groeiende trend waarin mensen overstappen van koken op gas naar het gebruik van een elektrische kookplaat, ook wel bekend als inductieplaat of keramische kookplaat. Het aanbod op de markt is divers, met prijzen variërend van €250,- tot maar liefst €5000,-. Bij de aanschaf van een elektrische kookplaat is het van essentieel belang om te letten op het vermogen, zodat uw groepenkast het gebruik zonder kortsluiting kan accommoderen.

Aangezien niet elke groepenkast geschikt is voor dit doeleinde, is het raadzaam om voor persoonlijk advies contact met ons op te nemen. Wij staan klaar om u te informeren over de drie cruciale elementen die nodig zijn voor het correct aansluiten en gebruiken van een elektrische kookplaat. Neem gerust contact op voor afgestemd advies op maat.


vlammen

De elektrische kookplaat aan laten sluitenEen elektrische kookplaat verbruikt aanzienlijk vermogen en vereist aansluiting op een aparte (kook)groep. Wanneer de aansluitwaarde onder de 3,6 kW ligt, kan de elektrische kookplaat op een ‘normale’ groep (1 fase) worden aangesloten. Bij hogere waarden is een aansluiting met 2 of 3 fasen nodig.

Deze aansluitingen zijn doorgaans standaard aanwezig in moderne huizen, maar in oudere woningen kan het nodig zijn deze te laten aanleggen door een elektricien. Het is belangrijk te weten dat elektrische kookplaten doorgaans worden geleverd zonder stekker en snoer. Een elektricien zal deze kabel voor u aansluiten.

Het is sterk af te raden om zelf de elektrische kookplaat te installeren. Een onjuiste aansluiting kan leiden tot het verlies van garantie en bovendien vormt een slecht aangelegde elektrische installatie een potentieel levensgevaarlijke situatie. Laat de installatie over aan een professionele elektricien voor optimale veiligheid en garantiebehoud.Vind Beer Brandweer Training ook op:

Beer Brandweer Training is te vinden op de volgende socialmedia

Linkswst-brandbeveiliging Steenbakkers Brandveiligheid De brandmeester Robben013
WST Brandbeveiliging Steenbakkers brandveiligheid De Brandmeester Robben013