Beer Brandweer Training Beer BHV Training Beer BHV Training Beer Brandweer Training

 


Foto 14

Training Chauffeur

Een brandweerchauffeur moet een goed verkeersinzicht en een goede rijstijl bezitten onder alle omstandigheden. Dit kan alleen gecreëerd worden door regelmatig een training te volgen om de rijstijl en het inzicht te behouden en eventueel te verbeteren.


Beer Brandweer Training kan hiervoor een bijscholing aanbieden. De bijscholing voldoet NIET aan de eisen van de CBR-nascholing voor beroepschauffeurs (Code 95).

Hierna moet de bijscholing een certificeringstraject in.
Beer Brandweer Training kan dit wel voor U regelen bij een erkende verkeersschool.

Inhoud
De bijscholing bestaat uit 3 onderdelen:

A. Theoriesessie
Deze theoriesessie staat in het teken van verkeersregels, wetgeving en brancherichtlijnen. Deze sessie is voor zowel bestuurders van een licht als een zwaar voertuig. Verder richt de sessie zich op risicobewust rijden/opstellen volgens richtlijnen incidentmanagement (IM).

De theoriesessies kunnen worden gegeven in groepen van 12 tot 15 deelnemers. De sessies kunnen zowel overdag als 's avonds worden gegeven.


B. Rijden in het verzorgingsgebied
Tijdens het rijden in het verzorgingsgebied wordt aan de deelnemer advies gegeven over hoe (indien nodig) de rijstijl verbeterd en aangepast kan worden. Ook wordt er aandacht besteed aan de juiste rijtechnieken.

Per sessie rijden 2 deelnemers onder leiding van een instructeur.


C. Voertuigbeheersing op een trainingsbaan
Deze training zal worden uitbesteed aan een erkende verkeersschool. De training start met een korte instructie over het weggedrag van een tankautospuit en hoe een slip voorkomen kan worden. Vervolgens wordt op een trainingsbaan geoefend om de voertuigen in diverse situaties onder controle te krijgen. Er is speciale aandacht voor remmen en uitwijken op glad wegdek, remmen op nat en stroef wegdek en tenslotte rijden op een rotonde met snelheid en ongunstige lading.

Per voertuig kunnen 2 a 3 deelnemers trainen.


De drie onderdelen kunnen in willekeurige volgorde gevolgd worden. Enige voorwaarde is dat de theoriesessie vooraf gaat aan het rijden in het verzorgingsgebied. Hier mag maximaal 3 maanden tussen zitten.

Alle trainingen worden verzorgd door gekwalificeerde instructeurs.


Uitbreiding voertuigbeheersing terreinrijden
De bovenstaande bijscholing kan ook worden uitgebreid met een cursus terreinrijden. Ook deze cursus zal worden uitbesteed.


Instroomvoorwaarden
De deelnemer is een gediplomeerd brandweerchauffeur met B en C rijbewijs en wordt verondersteld bekend te zijn met de les- en leerstof van de module brandweerchauffeur.


De organisatie van de trainingen kunnen desgewenst door Beer Brandweer Training worden overgenomen.
Beer Brandweer Training verwacht dat de manschappen, chauffeurs en bevelvoerders medisch goedgekeurd zijn dat men lichamelijjk geschikt is voor het gebruiken van ademluchtapparatuur.

Vind Beer Brandweer Training ook op:

Beer Brandweer Training is te vinden op de volgende socialmedia

Linkswst-brandbeveiliging Steenbakkers Brandveiligheid De brandmeester Robben013
WST Brandbeveiliging Steenbakkers brandveiligheid De Brandmeester Robben013